Jakob la Cour

om det der bare er minimalt interessant...

Persilleolie til pynt og smag

En nem og hurtig persilleolie som du kan bruge til pynt og som kontrastsmag i eksempelvis supper. Du kan lave den som grov eller klar. Olien kan holde sig ca 1 uge på køl. Opbevar den gerne i en anretterflaske for nem brug.

UNADJUSTEDNONRAW_thumb_1033 WkQ4BHTNT72OG%XXpo11gA_thumb_1030 UNADJUSTEDNONRAW_thumb_102f

Du skal bruge:
  • 2 dl smagsneutral olie. Jeg bruger selv Raps eller vindruekerneolie. Gerne økologisk
  • En god håndfuld persille (men brug gerne basilikum, ramsløg og lignende som andre smage)
  • Smag til med lidt salt/peber.
  • En blender. Stavblender kan også fint bruges.

Fremgangsmåde grov olie
  1. Dyp persillen kortvarigt i kogende vand. Det forlænger oliens holdbarhed.
  2. Skyl persillen og dup den tør.
  3. Fjern de grove stilke.
  4. Tilsæt olien (du kan evt opvarme den til ca 70 grader først for bedre holdbarhed)
  5. Blend olie og persille i 5-8 minutter afhængig af blender.

Vil du have olien helt klar (og meget flot) skal du:
  1. Hælde den gennem en sigte for at få de fleste bladstykker siet fra
  2. Hæld olien gennem et kaffefilter eller lignende.

blog comments powered by Disqus