Jakob la Cour

om det der bare er minimalt interessant...

Cremet jordskoksuppe med baconknas

Sådan laver du en superlækker jordskoksuppe med baconknas til 4 personer.

Du skal bruge dette til suppen:
  • 400 g skrællet jordskokker i grove tern
  • 300 g skrællet kartofler i grove tern
  • 2 løg i grove tern
  • 1 fed hvidløg
  • 1 tsk tørret timian
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 liter hønseboullion
  • 1/4 liter piskefløde
  • Salt
  • Friskkværnet peber
  • Revet muskatnød efter behag

Og dette til baconknas:
  • 150 g bacon
  • 1 pastinak
  • 1 gulerod
  • 1/2 rødløg
  • 2 fed hvidløg
  • 1/2 tsk revet citronskal (kan udelades hvis du ikke har)
  • lidt purløg og basilikum, fint hakket (kan udelades hvis du ikke har)

Fremgangsmåde for suppen:
  1. Jordskokker, kartofler, løg, timian og hvidløg svitses i en gryde med olivenolie. 2-3 min ved middelvarme.
  2. Tilsæt hønseboullion og lad det koge under låg i 15-20 minutter.
  3. Mens suppen koger kan du lave baconknas
  4. Når suppen har kogt tages den af varmen og blender med en stavblender
  5. Tilsæt fløde mens du blender og smag til med salt, peber og muskatnød.
  6. Voila!

Fremgangsmåde baconknas:
  1. Skær baconen i små stykker, og steg det gyldent og sprødt.
  2. Skræl pastinak og gulerod, og skær dem i små tern.
  3. Pil og hak rødløg og hvidløg.
  4. Kom de rå grøntsager på panden til det sprødstegte bacon, og steg fortsat et par minutter.
  5. Krydr med revet citronskal, friskkværnet peber, purløg og basilikum.

Server jordskokkesuppen med sprød baconknas og eventuelt Det perfekte grydebrød.

Du kan også tilføje dampet torsk eller stegt kammusling til suppen. Anret den evt på en bund af æbler rørt med honning, citron og æbleeddike. Pynt eventuel med persilleolie.

UNADJUSTEDNONRAW_thumb_102c UNADJUSTEDNONRAW_thumb_1028 UNADJUSTEDNONRAW_thumb_1026 UNADJUSTEDNONRAW_thumb_1022 UNADJUSTEDNONRAW_thumb_102a UNADJUSTEDNONRAW_thumb_1027
blog comments powered by Disqus